Rabljene knjige

Vjerovali ili ne, na ovom svijetu još uvijek postoji nekoliko ljubitelja knjiga. Nije svima potpuno ispran mozak modernom zabavom. Zapravo, trebali biste znati da čitanje pomaže vašem umu/mozgu kako starite. Što više čitate, manja je vjerojatnost da ćete razviti mentalne bolesti kao što je Alzheimerova bolest. Nažalost, film i televizija gotovo ništa ne stimuliraju vaš um. U osnovi sjedite tamo i gledate kako svi drugi rade sav posao. New-age zabava ne uključuje vašu maštu. U redu, sada kada ste pročitali moju dijatribu o čitanju, možda biste željeli znati o rabljenim knjigama koje koštaju manje. Ako planirate kupiti bilo koji roman, udžbenik ili dokumentarni film u bliskoj budućnosti, predlažem da potražite rabljeni primjerak u odnosu na onaj po maloprodajnoj cijeni od Banes and Noble.

Kad sam zadnji put bio u velikoj knjižari, kupio sam knjigu o borilačkim vještinama u sportskom dijelu. Ništa strašno, zar ne? Naprotiv, ubrzo mi je to postalo velika stvar. Opušteno sam surfao internetom da vidim je li moja nova knjiga također dostupna za online prodaju. Kako se pokazalo, Amazon.com ga je imao. Ne samo da su ga imali, nego nije koštao 22,50, koliko sam ja platio. Sada sam bio frustriran i pomalo ljut. Mogao sam kupiti rabljeni primjerak iste knjige za 12,95. Što je s tim? A neke od ovih rabljenih knjiga čak se i ne koriste. To samo može značiti da im nedostaje poklopac za prašinu ili nešto manje. O čemu sam razmišljao kad sam kupio tu knjigu u knjižari? Nikad više neću napraviti ovu grešku. Sljedeći put prvo govorim o webu.

Također možete prodavati rabljene knjige online. Postoje najmanje četiri pristojna web-mjesta koja vam omogućuju prodaju svojih rabljenih knjiga bez ikakvih problema. Amazon i Abesbooks su dva od njih. Izvucite one stare fakultetske udžbenike i pogledajte možete li ih premjestiti na internet. Naravno, web stranica će uzeti dio profita jer vam omogućuje korištenje njihove stranice, ali to je bolje nego da ih samo zadržite. Sumnjam da vam treba više stvari u svom domu koje skupljaju prašinu.

Ovaj unos je objavljen u Blog dana autor .