Briga o sebi prije trudnoće

Postoje knjige i članci iz časopisa koji vam govore kako se brinuti za sebe kada ste trudni i što učiniti kada dojite novorođenče. Međutim, nema toliko informacija o tome što biste trebali učiniti prije trudnoće. Ne možete uvijek napraviti promjene prije nego zatrudnite, jer su neke trudnoće iznenađenje. Međutim, ako znate da želite početi pokušavati imati dijete, postoje neke stvari prije trudnoće koje možete učiniti kako biste imali sretno i zdravo devet mjeseci i dalje.

Možda ste čuli da biste trebali uzimati prenatalne vitamine kada ste trudni, te da vitamini B mogu pomoći u borbi protiv urođenih mana. Ne biste trebali čekati trudnoću da počnete uzimati vitamine koji su vam potrebni za zdravu bebu. Počnite ih uzimati prije trudnoće. Prenatalni vitamini mogu uključivati sve vitamine B koji su vam potrebni, a možete ih dodati više sa zelenim povrćem i drugim prirodnim izvorima. Budući da ne znate da ste odmah trudni, uzimanje ovih dok pokušavate zatrudnjeti značit će da imate ono što vam je potrebno od samog trenutka začeća.

Pušenje je loše za vas i za vašu buduću bebu. Učinite sve što možete da prestanete s trudnoćom. Nemojte si govoriti da ćete moći prestati nakon što saznate da ste trudni. Mnogo je žena koje će vam reći da to ne ide uvijek tako. Upotrijebite zakrpu da prestanete i zapamtite zašto to radite. Nikotin nije dobar za vašu bebu, ali kemikalije koje udišete u dimu svaki put kad popušite cigaretu su još gore. Prestanak je jedna od najboljih stvari prije trudnoće koju možete učiniti ne samo za svoju bebu nego i za sebe.

Također biste trebali odvojiti malo vremena da promijenite prehranu i svoje navike vježbanja prije trudnoće. Ako steknete dobre navike prije trudnoće, lako ih možete zadržati dok nosite dijete. Ne morate trčati maraton svaki dan, ali trebali biste se upustiti u neku vrstu rutine koja vam omogućuje da vježbate barem nekoliko puta tjedno. Svaki dan bi bio još bolji. Također biste trebali slijediti dijetu za trudnoću kako biste dobivali pravu hranu kada dobijete pozitivan test na trudnoću. Ne zaboravite piti i više vode.

Može biti teško ponašati se kao da ste trudni kada niste, ali ovo je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti prije trudnoće. Ako znate da pokušavate zatrudnjeti, pijenje vjerojatno nije dobra ideja, iako čaša vina tu i tamo neće škoditi. Napravite male prilagodbe u svom životu prije trudnoće kao da ste već trudni i prijelaz će biti bezbolan i znat ćete da ste učinili sve što ste mogli da zaštitite svoje zdravlje i zdravlje vašeg nerođenog djeteta. To može čak povećati vaše šanse za bržu trudnoću.

Objavljeno dana