Odabir pravog pribora za slikanje

Oslikavanje vlastitog doma može biti koristan način da uštedite nešto novca na projektima poboljšanja doma o kojima ćete možda uskoro razmišljati. Uvijek možete angažirati nekoga za oslikavanje interijera ili eksterijera vašeg doma, ali to može biti prilično skupo, a vi ste po volji nečijeg drugog rasporeda. Možda ćete biti u iskušenju uštedjeti tonu novca kada se prihvatite vlastitog slikarskog projekta tako što ćete sve nabaviti što jeftinije, ali to nije najbolja ideja. Morate potrošiti pravi iznos za pribor za slikanje kako biste dobili najbolji mogući ishod svog projekta.

Prvo, platite novac za vrhunsku boju. Možete uštedjeti mnogo novca ako to učinite sami, a da pritom dobijete kvalitetnu boju. Kada kupujete jeftinije potrepštine za slikanje kao što je boja, morat ćete upotrijebiti više da biste dobili istu pokrivenost. Možda ćete morati kupiti jeftiniju boju da biste obavili posao. Na kraju, možda ćete potrošiti isti novac na boju, ali morali ste raditi više i morali ste provesti više vremena čekajući da se boja osuši. Ako počnete s dobrom bojom, radite manje i stvari izgledaju bolje dok traju dulje.

Ne zaboravite potrošiti novac na pribor za farbanje kao što je dobar temeljni premaz, inače poznat kao temeljni premaz. Ako farbate zidove koji su prljavi i bezuspješno ste ih očistili, trebate nešto posebno. Isto se može reći ako imate zidove po kojima su djeca crtala bojicama ili markerom. Zidovi u kuhinjama koji su godinama pretrpjeli prskanje masnoće također bi mogli koristiti nešto jače od običnog temeljnog premaza. Potražite u odjeljku zalihe boja u trgovini nešto što se zove Killz za prekrivanje čak i najtežih mrlja i mrlja na zidu prije nego što slikate.

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir u vašem priboru za slikanje je nabaviti kistove koji neće ostaviti mnogo zalutalih dlačica ili pramenova u vašem farbanju. Ne želite kupiti najjeftinije četke koje možete pronaći. Umjesto toga, nabavite nešto što kaže da se vrlo malo gubi, a zatim potrošite nekoliko dodatnih dolara da ih nabavite. Ako koristite traku za odsječavanje stvari u svom domu, što biste trebali činiti kada slikate, kupite traku u odjeljku pribora za slikanje u trgovini. Traka koja nije napravljena iz tog razloga neće raditi i pokvarit će vaše zidove.

Uvijek pazite da nabavite dovoljno pribora za slikanje. Ako miješate prilagođenu boju boje, uvijek uzmite više nego što vam je potrebno. Ako prolijete bilo koju boju ili ako se morate vratiti za nekoliko godina kako biste obavili popravke, bit će vrlo teško pronaći točan spoj na bilo kojoj miješanoj boji. Čuvajte svoju dodatnu boju na sigurnom mjestu u slučaju da vam je ponovno zatreba, ili ćete morati prepravljati cijelu sobu kada postoji problem, a ne samo jedno mjesto. Temeljito očistite ostatak zaliha za slikanje kako biste ih mogli ponovno koristiti.

Objavljeno dana