Pomoć za vaša bolna stopala

Vaša stopala svaki dan trpe udarce. Oni vas drže gore, pomiču vas i pomažu u stvarima poput vožnje automobila i lopatama vašeg vrta. Iako smo dobri u njezi kože, ruku i drugih dijelova tijela i pazimo na stvari poput raka, visokog kolesterola i drugih zdravstvenih tegoba, rijetko obraćamo pažnju na svoja naporna stopala. Gotovo svi će imati dane, pa čak i tjedne kada iz bilo kojeg razloga imaju bolne noge. Odvojite malo vremena za brigu o svojim stopalima kako bi se ona nastavila brinuti o vama.

Prvi dio brige o vašim bolnim stopalima jest shvatiti zašto ih toliko bole. Moguće je da ste radili nešto što je uzrokovalo privremenu bol, a zaustavljanje te aktivnosti najlakši je način da se riješite boli. Međutim, obično ne znamo odmah u čemu bi mogao biti problem i zašto nas bole stopala. To može biti aktivnost, način na koji hodamo, određena vrsta ili par cipela, ili možda postoji medicinski problem koji treba riješiti. Sve su ove stvari vrlo česti razlozi za bol u stopalima i nogama.

Ženske cipele često su uzrok bolnih stopala, iako mnogi smatraju da moraju podnijeti bol kako bi išli ukorak s modom. Visoke potpetice drže stopala i tijelo u vrlo neprirodnom položaju i ne smiju se nositi svaki dan. Kad biste mogli vidjeti što se može dogoditi vašim stopalima od dugotrajnog korištenja visokih potpetica, možda ne mislite da su tako seksi kao što ste mislili da jesu. Ako ih želite nositi, nosite ih samo u određenim prilikama. Nemojte ih nositi svaki dan i vaša će vam stopala biti zahvalna na tome.

Neki problemi s bolnim stopalima mogu biti fizički problemi koji se pojavljuju kako starite ili zbog aktivnosti poput trčanja i vježbanja. Stopala imaju posebne izazove koji se mogu pojaviti poput kurjih očiju i žuljeva koji mogu nastati zbog pogrešnog trljanja stopala o cipele ili jednostavno zbog previše korištenja. Nakon što primijetite bilo koji od problema, odvojite vrijeme za liječenje i brigu o bolnim stopalima i vaša bi bol uskoro trebala nestati. Ne zaboravite posjetiti liječnika zbog čukljeva, jer oni možda neće proći sami od sebe bez obzira na liječenje koje pokušate.

Također možete imati bolne noge samo zato što ne njegujete svoja stopala kako biste trebali. Ako kod kuće često hodate bosi i ne razmišljate puno o svojim stopalima, mogli biste završiti s nakupinama suhe kože na donjem dijelu stopala. To je normalno i nije uvijek bolno, ali može boljeti ako se ostavi da se osuši i popuca. Svaki tjedan odvojite nekoliko minuta da istrljate donji dio stopala plovcem dok su još mokri od tuširanja ili kade kako biste skinuli dio kože. To bi im trebalo pomoći da ih očuvate u pristojnoj formi, tako da ne morate brinuti da će vam svaki korak svaki dan biti bol u stopalima.

Objavljeno dana